Clementine in session

Als muziekliefhebber kijk ik best veel om mij heen en beluister ik met regelmaat artiesten en groepen die ik nog niet ken. Zoals bekend biedt YouTube daarvoor een onuitputtelijke bron. Zo nu en dan zit er dan weer een juweeltje tussen. Vanavond hebben we Clementine live in session. Een Nederlandse zangeres en gitariste die op onze kalender verscheen en die voor mij onbekend was. “Op 12 januari hebben we iemand live in de studio”,  kreeg ik van Timen te horen.

clementine
Clementine

Uiteraard ben ik gaan zoeken en heb ik inmiddels wat van haar muziek beluisterd. En je hoort het meteen: dit is weer bijzonder, dit is zo’n juweeltje! Een stem die enerzijds zacht is als fluweel, anderzijds sterk als staal. De songs die ik heb gehoord laten geluiden horen uit verschillende genres. Maar het voert allemaal terug naar de roots en americana is daarom een treffende typering van Clementine’s muziek.

Eind deze week verschijnt haar nieuwe album Letting Go. Het project is opgenomen in de Omnisound Studios in Nashville en werd geproduceerd door Wyatt Easterling, een meervoudig met platina bekroonde producer, zanger en songwriter. Vanavond laten we Clementine vertellen over dit album en we gaan enkele van haar songs live beluisteren in de uitzending. Daarnaast horen we ook een nummer van Wyatt Easterling.

Verder hebben we weer een gevarieerde playlist. Naast grote bekenden, waaronder jaarartiest Willie Nelson, heb ik zelf nog twee voor mij onbekende namen op het lijstje staan. Troubaduo is een echtpaar dat het muziekleven on the road na gezinsuitbreiding in 2011 omruilde voor het verbouwen van groente. Maar na enkele moeilijke jaren van tegenvallende oogstopbrengsten maakten ze in 2018 een terugkeer naar de muziek met een nieuw country album. John Driskell Hopkins is weer zo’n voorbeeld van een naam die ik niet kende, maar een van de founding members is van een bekende groep. Zijn rauwe stem neemt ons vandaag mee in een best bijzondere trainsong.

Het is vanavond dus weer mijn beurt om naast Timen plaats te nemen in de studio. We beginnen even na acht uur op Veluwe FM. Later luisteren kan zoals altijd via Uitzending gemist.

Fijn weekend!

veluwe-fm-logo28393302250529423284.png

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s