Eric Brace en Thomm Jutz: Nashville op de Veluwe

Als je twee mannen, die al jarenlang actief zijn in Music City USA en daar met de grootsten in de business samenwerken, naar Countryland Sessions kan halen, dan kan je met recht spreken over Nashville op de Veluwe. In Het Rebellenhonk in Barneveld klonk woensdagavond prachtige live muziek van Eric Brace en Thomm Jutz.

DSC_0488
Thomm Jutz en Eric Brace in Het Rebellenhonk in Barneveld.

Eric Brace is zanger, gitarist en producer en heeft zijn eigen platenlabel. Thomm Jutz is een singer-songwriter en producer. Ze hebben samengewerkt met en meegewerkt aan projecten van grootheden als Tom T. Hall, Bobby Bare, Mac Wiseman, Mary Gautier en Nancy Griffith. En dat is nog maar een tip van de sluier, want aan de lijst lijkt geen einde te komen. Thomm Jutz heeft als songschrijver bovendien enkele nummer 1 hits in de bluegrass charts achter zijn naam staan.

Broertje Ab heeft Eric Brace voor het eerst zien en horen spelen bij een concert in Amerika. Op 25 augustus 2004 werd in Strathmore, vlakbij Washington DC een Tribute to Nils Lofgren georganiseerd. Dat was in de serie Washington Area Timeline Concert Series. Artiesten uit de regio van DC die iets voor de gemeenschap hadden betekend. En Nils is opgegroeid in Washington, vandaar. Muziek van Nils werd vertolkt door bekenden en onbekenden uit Nils zijn verleden en door muzikanten uit DC.

25 aug 2004 Nils Lofgren Tribute
Op 25 augustus 2004 zag Ab Eric Brace voor het eerst. Een gevoelige snaar werd geraakt.

Een gevoelige snaar was bij Ab geraakt, maar tot een ontmoeting met Brace kwam het toen niet en de naam Eric Brace werd ergens in broertje’s kleine grijze cellen geparkeerd. De naam zou mogelijk nooit meer in het actieve bewustzijn zijn teruggekeerd, als Ab zo’n vijf of zes jaar later de aankondiging van een muziekoptreden in zijn eigen woonplaats Hoorn niet zou hebben gezien. Eric Brace en Peter Cooper treden op. De herinnering aan het concert in Amerika werd door de grijze cellen opgehoest en Ab bezocht, zeer nieuwsgierig naar een hernieuwde kennismaking, het optreden in Hoorn.

Deze keer kwam het wel tot een persoonlijke ontmoeting. En daarna volgden er meer. Iedere keer wanneer Eric met Peter Cooper naar Europa komt informeert hij Ab over zijn komst. Zo ook enkele maanden geleden. Eric komt weer naar Europa en neemt deze keer Thomm Jutz mee. Maar deze keer kwam ook de vraag of er nog iets te regelen was voor woensdag 21 november, want die avond stond nog open in de toer. Ab legde de vraag meteen neer bij Countryland en na de nodige voorbereidingen werd een prachtige extra Countryland Sessions neergezet. Ab, bedankt!!!

Vanavond wordt deze opname uitgezonden.

Eric Brace komt uit Washington DC en werkte daar als muziekjournalist bij The Washington Post. Na al enige tijd zelf muziek te hebben gemaakt werd de overstap gemaakt naar East Nashville. Thomm Jutz komt uit Bühl, Duitsland, en werd als 11-jarig jochie gegrepen door een optreden van Bobby Bare in het TV programma It’s Country Time mit Freddy Quinn, op de Duitse TV. Onmiddellijk werden de piano- en fluitlessen ingeruild voor het leren bespelen van de gitaar. De liefde voor country en bluegrass ontwikkelde zich en jaren later volgde een verhuizing naar Nashville. Al snel ontstond er een mooie samenwerking met Eric Brace en Peter Cooper.

Die laatste kon er deze keer niet bij zijn. Maar Eric en Thomm slagen er ook met zijn tweeën uitstekend in om het publiek een fantastische avond te bezorgen. Volgens het gebruikelijke format zongen ze zes nummers in de uitzending. En daarna volgde nog een set van een klein uur met veel meer moois. Twee toppers uit de muziekindustrie van Nashville op bezoek bij Countryland. We hebben naar ze mogen luisteren en we hebben ze mogen interviewen. Er gebeuren steeds meer mooie dingen bij Countryland!

Mis deze uitzending niet. Luister vanavond via de ether op Veluwe FM of via de stream op de website. De uitzending begint weer even na 20:00 uur. Later luisteren kan natuurlijk altijd via Uitzending gemist.

Fijn weekend!

veluwe-fm-logo28393302250529423284.png

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s