Randy Scruggs, Award winning schrijver, producer en artiest

Het is niet altijd makkelijk om onder de schaduw van de roem van je vader of moeder vandaan te komen. Randy Scruggs is dat toch best wel gelukt. Misschien ook wel omdat zijn vader, de legendarische banjospeler Earl Scruggs, zijn zoon Randy vaak naast zich op het podium in de spotlights zette. Vorige week overleed Randy Scruggs, op 64-jarige leeftijd.

Randy Scruggs

In de uitzending vanavond wordt daar aandacht aan besteed. Randy Scruggs was geen artiest waarbij het maken van albums voorop stond. In 1970, aan het begin van zijn carrière, werd het album All The Way Home uitgebracht, een samenwerking met zijn oudere broer Gary Scruggs. Pas in 1998 volgde een solo-debuut, met de LP Crown of Jewels. Daarnaast hield hij zich met name bezig met produceren en songs schrijven.

Verder stond hij vaak met zijn gitaar op het podium naast vele grootheden in de country en bluegrass muziek. Zo heeft hij o.a. samengewerkt met Waylon Jennings, George Straight, Emmylou Harris, Sam Bush en Alison Krauss. Maar deze lijst is met nog veel bekenden aan te vullen.

Zijn werk leverde hem vier Grammy Awards op en twee keer werd hij verkozen tot Musician of the Year bij de Country Music Association Awards.

Naast aandacht voor Randy Scruggs is er vanavond uiteraard meer. Harro zal weer naast Timen plaatsnemen in de studio en dat is dus garantie voor veel mooi traditioneel werk. Zo staan o.a. Tom T. Hall, Charlie Moore, The Louvin Brothers, The Wilburn Brothers, The Stanley Brothers en Little Jimmy Dickens op de playlist. Dat wordt weer genieten!

Er wordt ook weer gekeken naar het programma van European Bluegrass Voorthuizen, het nieuwe festival op de Veluwe dat nu wel heel dichtbij komt. Verder werkt Timen naar de eindstreep toe van de D-singles collectie in de oude doos en uiteraard ontbreekt de jaarartiest niet.

Veel moois dus om te beluisteren, vanavond tussen 8 en 10, of later via Uitzending Gemist.

Fijn weekend!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s