Het festivalseizoen staat voor de deur

Het is nog maar een paar weken, dan beginnen we in Voorthuizen met het nieuwe bluegrass festivalseizoen. En hoewel het aantal bluegrass festivals in Nederland aardig is teruggelopen, doordat enkele bekende festivals dit jaar niet zullen worden georganiseerd, is er gelukkig nog best wel wat te genieten, al is het ook soms over de grens.

Zoals gezegd starten we in Voorthuizen. Het nieuwe festival, European Bluegrass Voorthuizen, zal als opvolger van het vertrouwde EWOB weer honderden mensen naar de Veluwe trekken. Drie dagen lang staan er oude bekenden en nieuwe namen op het programma. Uit heel Europa komen er weer groepen spelen in ’t Trefpunt aan de Roelenengweg. Amerikaan Peter Rowan, ooit een van de Bluegrass Boys van Bill Monroe, is de publiekstrekker van over de oceaan.

Peter Rowan
Peter Rowan

In ons programma vanavond komt Peter Rowan weer aan bod. Maar er is ook werk te horen uit Europa. De groep Heartbeats, uit Slowakije, zal het festival aandoen en er wordt een nummer van deze veelzijdige band gedraaid in de uitzending. Ook zal de Noorse formatie Brokeland Bullets van de partij zijn. Dit zijn toch ook groepen die bewijzen dat er veel kwaliteit in Europa rondloopt. Bekijk deze uitzending maar eens, waar Heartbeats ruim een uur optreedt. Er is zelfs een mooie versie van Ilse de Lange’s I’m Not So Tough te horen!

Van Brokeland Bullets hier slechts één nummer. Maar persoonlijk zeg ik dat ik na het horen hiervan meer wil. Dat kan dus, in Voorthuizen!

Na Voorthuizen is er meer te beleven. In het pinksterweekend is het Duitse Greven weer het decor voor het jaarlijkse Grevengrass. En ook de Maasstad doet weer mee met het Rotterdam Bluegrass Festival, op 22, 23 en 24 juni. Daar staat o.a. banjo fenomeen Tony Trischka op het programma. En ook Tony komt vanavond langs in onze uitzending.

Genoeg moois te beleven dus. Steun deze festivals! Want: geen publiek, geen muziek! En luister dus ook naar Countryland. Want daar hoor je het allemaal!

Tot vanavond, 20:00 – 22:00 uur. Of later via Uitzending Gemist.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s