Roy en Kliphuis houden het simpel

Na weer een hoogtepunt in de schaapskooi in Stroe vorige week zijn we vanavond weer live te beluisteren vanuit de studio in Putten. En een hoogtepunt was het, met Ruud en Mireille! Op de uitzending daarvan moet nog even worden gewacht, maar als ik het enthousiasme van de aanwezigen vorige week zag dan weet ik zeker dat je ervan zal genieten!

Er is ook wat veranderd. Je hebt het vast gezien op de site. De uitzendingen die we opnemen in Stroe noemen we voortaan Countryland Sessions. Het betreft puur een naamswijziging. Aan de opzet en programmering verandert niets.

Maar terug naar vandaag. Timen zal vanavond worden bijgestaan door Harro. Ik zal zelf ook weer aanwezig zijn en zeker af en toe een kleine bijdrage leveren. De playlist biedt weer veel afwisseling. Er staan diverse grootheden op maar ook weer wat minder bekende namen.

Voor mij zelfs geheel onbekend, zijn JW Roy en Lea Kliphuis. Ze zijn vanavond te horen met het nummer Keep it Simple. Jan Willem Roy, geboren in Eindhoven in 1968, bracht in 1997 zijn eerste album uit. Na een viertal Engelstalige albums ging hij door in het Nederlands en het Brabants. Hij werd bijgestaan door o.a. Ilse de Lange,  BLØF, Freek de Jonge en Guus Meeuwis. Lea Kliphuis (Leeuwarden, 1982) bracht haar debuutalbum uit in 2010. Dit kreeg in 2016 een vervolg.

 

Het nummer Keep it Simple staat op het nieuwste album, A Room Full Of Strangers, van JW Roy & The Royal Family en is uitgebracht als single. JW en Lea hebben het nummer samen geschreven en Lea zingt dus ook mee. Een heerlijk duet dat uitnodigt om meer van deze mensen te gaan beluisteren!

Verder hebben we uiteraard weer de oude doos en, omdat Harro vanavond de secondant is, komen de Louvin Brothers voorbij. Jaarartieste Loretta Lynn ontbreekt vanzelfsprekend ook niet. We zullen ook aandacht besteden aan het overlijden van bluegrasser Ernie Thacker, waarover ik eerder deze week al een BLOG heb geschreven. We herdenken deze artiest met zijn nummer The Hangman.

De complete playlist staat weer op de site. Dus kijk daar voor alle informatie en stem vanavond weer af op Countryland. Later luisteren kan uiteraard ook altijd, via Uitzending Gemist.

Namens het team een heel fijn weekend!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s