Ernie Thacker: hoe te leven en hoe te sterven

Die dag in april 2006 veranderde het leven van Ernie Thacker. De Bluegrass artiest zag zijn solo carrière in een klap weggevaagd. Een zwaar auto ongeluk, verlamd voor het leven. Nu, twaalf jaar later, overlijdt hij als gevolg van complicaties die het gevolg zijn van dat verschrikkelijke ongeval.

Ernie Thacker

In zijn verlamde benen ontwikkelde zich een infectie. Amputatie zou de enige optie zijn om dat te stoppen. Maar al snel bleek dat de infectie zodanig was uitgebreid dat de artsen niets meer konden doen.

Gisteren werd bekend gemaakt dat hij de strijd uiteindelijk heeft verloren. “The journey is over”, schreef zijn familie op de Facebook pagina Ernie’s Journey. Ernie werd slechts 46 jaar oud.

Ernie’s carrière begon op 16-jarige leeftijd, als zanger en gitarist voor niemand minder dan bluegrass legende Ralph Stanley. Daarna ging hij solo. Maar daar kwam dus op 18 april 2006 een plotseling en gruwelijk einde aan. Er wordt geschreven dat het al een mirakel was dat hij het ongeluk overleefde.

Bijzonder is de wijze waarop Ernie met zijn invaliditeit omging. Ongetwijfeld zal hij verdriet en angst hebben gekend. Het zou onmenselijk zijn als dat niet zo was. Maar hij bleef positief en hij bleef lachen. En boven alles, hij bleef optreden!

In november 2017 kwam dan het nieuws dat er geen redden meer was. Hij moest zijn zaken regelen en zijn dood voorbereiden. En nog steeds bleef hij sterk en positief. Hij bracht een video boodschap uit waarin hij zelf het verschrikkelijke nieuws vertelde, op zijn eigen wijze. Daarop volgden regelmatig updates over zijn situatie en zijn vrouw Karen startte de Facebook pagina Ernie’s Journey. Het eind van zijn leven was zo te volgen.

Deze laatste maanden leerde Ernie ons hoe te leven. En hij leerde ons hoe te sterven.

In een van zijn videoberichten zei hij dat hij hoopte dat men hem niet zou vergeten. Dat zal zeker niet gebeuren!

RIP Ernie Thacker.

Advertenties

Een gedachte over “Ernie Thacker: hoe te leven en hoe te sterven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s