Andere country, ofwel Another Country

We zijn liefhebber van country en bluegrass muziek, maar dat betekent natuurlijk niet dat we ons moeten beperken tot ons eigen programma dat we elke week op zaterdagavond maken. Een van mijn favoriete programma’s is Another Country, op BBC Radio Scotland. Uitzending is op dinsdagavond, dus vanavond is het weer zover!

Ricky RossRicky Ross is de presentator. Hij is ook bekend als de lead zanger van de Schotse band Deacon Blue. Nu is Deacon Blue weliswaar meer een pop-rock band, Ricky heeft een enorme liefde voor country muziek. En dat blijkt duidelijk uit zijn programma Another Country.

De muziek in Another Country is best breed. De grens van traditionele country wordt ruimschoots overschreden, maar in alles blijft de basis van degelijke, lekker lopende en mooie muziek doorklinken. En elke uitzending bevat wel degelijk wat traditioneel countrygeluid.

In de uitzending van deze week is Marty Stuart te gast. Marty is op tour in Europa en was vorige week ook al te zien bij Later with Jools Holland op BBC 2. Na dat optreden in Londen trok hij naar Glasgow, waar hij bij Ricky Ross in de studio van BBC Scotland belandde. De programma’s van Ricky kennende kunnen we rekenen op een uitgebreid interview, afgewisseld met heerlijke muziek.

Mis het niet, vanavond van 22:00 tot 24:00 uur. Lukt dat niet, omdat de wekker morgen daarvoor te vroeg gaat? Klik de link dan de komende dagen nog eens aan. De uitzendingen blijven nog vier weken beschikbaar via BBC iPlayer!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s